Kategorier
massage

Massage Stockholm på 1 minut

Det är knappast en överdrift att säga att Stockholm är Sveriges massagetätaste stad – det är inte ens en tävling. Här hittar du dels en stor mängd massagesalonger i city, och dels hittar du ännu fler om du tar dig runt i staden lite och besöker de olika holmarna. Tack vare Stockholms välutbyggda kollektivtrafik och resemöjligheter över en relativt stor yta är det sällan ett problem att få resa lite för att hitta en bättre passande eller mer prisvärd massagesalong.

Stockholm har verkligen ett överflöd av massagesalonger, vilket både är bra och dåligt – bra eftersom det ger dig stora valmöjligheter och chansen att hitta precis den massage du är ute efter, men dåligt eftersom det också är väldigt lätt att hamna fel. Det gäller att veta vad man är ute efter, och sedan leta rätt på just det – rätt prisklass, rätt variant, och så förstås en massör som passar bra för dig.

Stockholm kommuns massagetätaste område är helt klart Norrmalm, med många massagesalonger både i Vasastan och i södra Norrmalm. Den som går längs Sveavägen stöter snabbt på mängder av olika alternativ, och den som vill ha lite fler alternativ och som klarar sig något högre i prisklass kan ta en snabb promenad till Östermalm eller Kungsholmen – här är massagesalongerna nästan lika vanliga. Något färre och mer turistinriktade massagesalonger finns att hitta i Gamla stan och i Södermalm, medan några billigare alternativ finns en snabb tunnelbaneresa norrut för massage i Solna.

Klassisk, yogamassage, hot stone massage Stockholm

Längs Sveavägen hittar man en hel del massage i Stockholm. Bild av Holger Ellgaard.
Längs Sveavägen hittar man en hel del massage i Stockholm. Bild av Holger Ellgaard.

Massagen i Stockholm är mycket mångfaldig, med många olika typer av inriktningar och många massagesalonger som försöker hitta sin egen nisch i den hårda konkurrensen. Som följd har det nästan blivit svårt att inte hitta just den massage man är ute efter. Med några snabba internetsökningar blir det ganska lätt att hitta en salong som erbjuder den typ av massage man är ute efter till rätt pris och med rätt öppettider. Det gäller speciellt om beredd att ta dig till rätt del av Stockholm.

I Norrmalm kan du hitta både spa med klassisk massage men även thaimassage, naprapater, svensk massage, och till och med akupunktur. Tar du dig västerut till Kungsholmen utökas utbudet med kinesisk massage, helhetsterapi och zonterapi, och promenerar du till Östermalm eller Södermalm ökar utbudet ytterligare. Det viktiga är att du själv bestämmer dig för vilken typ av massage du faktiskt är ute efter, och att du därefter satsar på att hitta just den massage i Stockholm som passar dig. Det mesta finns, och det väntar bara på dig. Lycka till!